Saumat ja sotkut

sunnuntaina, maaliskuuta 26, 2006

Projekteja

Nyt on tehty tarkka suunnitelma kaappikankaille. Katsotaan mitä niiden käy. Olenpahan julkisesti luvannut sitten tehdä nämä kevään aikana.


Vasemmanpuolimmaisista kankaista (tikru ja oranssi)olisi tarkoitus tehdä unihaalari vauvalle jos kankaat riittää. Muussa tapauksessa jääkööt tekemättä. Lilasta pieni merenneneito - kankaasta pitäisi tulla tyttöselle yöpaita. Ilmeisesti lyhyt malli tai sitten sitä pitää jatkaa esim. tummansinisellä kankaalla. Katsoaan kun löydän kaavan. Reunimmaisista kankaista suunnitteilla on itselle yöpaita, johon tulisi iso kaula-aukko tai imetysaukot, että ei tarvitse vauvan kanssa koko paitaa yöllä riisua imetyksen ajaksi.


Tässä kangas odotusmekkoa varten. Mallia vielä arvon, 2 vaihtoehtoa löytysi, mutta molempia pitäisi muokata. Toinen on odotuspaidan kaava, toinen olisi ei-mammamekko, mihin pitäisi saada jotenkin tilaa masulle. Valmista mukavaa (ja helppoa) mammamekon kaavaa en ole löytänyt.


Näistä pitäisi loihtia tilkkutyönä 1-2 tyynyä sängyn päälle. Kuvassa näkyy päiväpeittoamme ja 1 valmis kukkatyyny. Kukkakangasta on liian vähän ja tilkkutyyny olisi kyllä kivemman näköinenkin. Tämä projekti sillä varauksella, että äidin murheenkryyni jakku ei vie koko kevättä ompelukurssilla, koska tarviten opastusta tilkkutyöhön.


Pitikin saada ilmaiseksi vakosamettia, jota ei kertakaikkiaan kehtaa olla käyttämättä. Onneksi löysin Ottobren 1/2005 lehdestä todella helpon pikkutytön takin kaavan, joka olisi juuri täydellinen tälle kankaalle. Ja kaikenlisäksi tyttönen tarvitsisi "hienostelutakin" kevääksi/kesäksi. Tämä on ehkä seuraava työni, katsoaan mikä inspis iskee ensin. Laitoin kännykän kuvaan, jotta kuvion koko hahmottuisi paremmin.


Tässä sitten tällä viikolla valmistuneita koevaippoja. En oikein tiedä millaiset olisi hyviä, joten en oikein uskalla tehdä isoa kasaa. Lisäksi tein muutaman lisäimun harsojen kanssa käytettäväksi. Niitä ehkä uskaltaisi tehdä lisää kunnon pinon kun niitä voi käyttää niin moneen tarkoitukseen.

Työn alla on nyt t-paita miehelle (kului muuten mukavasti kangasta ja nopsaan), johon painetaan applen logo. Kuvareportaasia työstä kunhan se valmistuu.