Saumat ja sotkut

sunnuntaina, huhtikuuta 16, 2006

Pieni Mererenneito-yöpaita ja kangashöpinää

Hurautin aikaisemmissa postauksissa olleiden t-paitojen kaavalla yöpaidan tytölle. Helman mallasin vanhasta yöpaidasta eli vain viistoon ja pidemmäksi. Todella nopeaa ja helppoa.

Minä muuten vannon helppojen kaavojen ja näyttävien kankaiden nimeen. Yksinkertaisilla malleilla saa tosi näyttävää kun valitsee kankaat hyvin. Olen siis laiska, siitä tämä johtuu.

Kangasvarastoa pitäisi vielä kuluttaa, mutta kun tuntuu, että siellä on vain niitä vauvanvaatepalasia. Eilen sitten sain tietty vauvanvaateinspiksen kun juttelin vauvanvaatteiden surkeastsa mitoituksesta "Serkun" äidin kanssa. Vauvojen potkarit ovat nykyään liian leveitä, mistä johtuu se, että pikku ressut potkivat jalkansa pois lahkeista ja ovat milloin minkäkinlaisisessa solmussa vaatteidensa kanssa. Kunhan muut projektit valmistuvat niin ehkäpä modaan sopivan kapean vauvan potkarikaavan ja kulutan pikkupalat kaapista kiusaamasta.

Epätoivoiselta tuntuvassa kulutusoperaatiossa ja uusia kankaita haikaillessa on ilmennyt muuten vastakkainen ilmiö - nautin suunnattomasti kun saa tehtyä "ilmaisia" vaatteita. Välillä kun tuntuu, että ompeluharrastus ei tosiaan säästä yhtään vaan kuluttaa entistä enemmän rahaa. Taitaa olla tuttu tunne muillekin kangashamstereille...