Saumat ja sotkut

tiistaina, maaliskuuta 27, 2007

Jatkoa haalaripostiin


Tässä haalari omistajansa päällä. Huh helpotus- puku oli sopiva. Kasvunvaraa ei kovin paljoa ole, mutta eipä ollut tarjoituskaan kun tein tämän siksi kun pojalla oli vain liian reiluja kevätpukuja ja kaponen herra hukkuu moniin kaupan haalareihin.

Materiaaleista vielä: Alan kovasti olla kangashamsteroinnin kannalla. Puvun kankaat on joskus useampi vuosi sitten hamstrattu Luhdan tehtaanmyymälästä tosi edullisesti. Välillä meinasin jo heivata moiset pois kun ei tuntunut olevan mitään käyttöä niin pienille pakoille kosteussuojattua ulkoilukangasta. Hyvä että en heittänyt ja hyvä kun aikoinaan ostin puoli-ilmaista ulkoilukangasta. Pidän väriyhdistelmästä kovasti ja materiaali on muutenkin ihanan pehmeää ja silti täysin vedenpitävää.

Vuorikangas tosin tuli hieman kalliiksi... Kävin ostamassa viime viikolla vuoren Eurokankaasta ja mukaan tarttui noin 6 m kangasta ja aika paljon saumurilankoja. Lasku oli vähän liian iso, kuten aina. No, jospa kangasostokset kuitenkin kannattaisivat kun kaapissa säilyttelemisen hyötykin on nyt todistettu.

5 Kommentit:

  • At 27 maaliskuuta, 2007 20:47, Blogger Susanna said…

    Tosi hieno puku!

    Toi kangashamsterointi on ongelmallista -toisaalta ihan tyhmää makuuttaa kaapissa kilokaupalla kankaita. Mut toisaalta se on ainoa tapa saada tästä harrastuksesta kannattava eikä sikakallis. Alussa, kun piti aina ostaa sopivan värinen lankakin, ehkä myös saumuriin, lisäksi vetskat ym tilpehööri ja kankaat, niin kyllä tulee ihan peruspaidalle hintaa. Tietty osa tarvikkeista jää käyttöön, mut kuitenki. Ja jos kaapissa ei olis vaik mitään trikoita, voi kamala miten paljon kaikkea joutuis ostamaan muutamaa paitaa varten!!

    Hamsterointi siis kannattaa. Taidankin lopettaa lankojen ostelut ja siirtyä kokonaan kankaisiin, päljon fiksumpaa.

     
  • At 27 maaliskuuta, 2007 21:07, Blogger Sahrami said…

    Mä olen jo kauan sitten tullut siihen tulokseen, että "AIKA TAVARAN KAUPITSEE" eli mikään ostos ei yleensä mene hukkaan. Mulla on edelleen tuolla kangasvarastoissani noin 30v vanhoja paloja, jotka sain ilmaiseksi tutulta kangaskauppiaalta hänen jäädessään eläkkeelle (myi siis liikkeensä). Aina välillä niitäkin tulee käytettyä johonkin.

    Jos ihan varovasti tunnustaisi eilen ostaneensa ihan pikkiriikkisen kassillisen Eurokankaan 5€/kg laarista...

     
  • At 27 maaliskuuta, 2007 21:07, Blogger Sahrami said…

    Niin joo ja se pointti: tuo haalari on HIENO!
    Miten mä saisin aikaiseksi edes aloittaa...

     
  • At 28 maaliskuuta, 2007 17:40, Anonymous Anonyymi said…

    Luhdan kankaita ei ikinä voi olla kaapeissa liikaa. Tämä suora lainaus ompelija äidiltäni :o)
    Tästä johtuen meillä on todella hyviä ja laadukkaita housuja sekä haalareita ollut ja on edelleen tytöillä.

    Todella hieno haalari ja ihanat värit!!

     
  • At 30 maaliskuuta, 2007 14:14, Blogger Räpeltäjä said…

    Hih, saijan periaatteesta pidän! Pitääkin muistaa käydä Luhtalla kun Lahteen eksyy.

     

Lähetä kommentti

<< Home