Saumat ja sotkut

lauantaina, heinäkuuta 02, 2005

Tämän hetkiset projektit

Tässä ovat minun rakkaat koneeni. Näiden kanssa pärjäisin yksin yksiössä vaikka monta kuukautta ;)




Olimme juhannuksen tienoilla viikon vanhempieni mökillä ja meinasin ensin ottaa ompelukoneen mukaan. Mutta kun sitten olisi tarvinnut saumurinkin, niin jätin homman sikseen. Päätin ottaa mukaan helpompaa näperrettävää, joten pakkasin laukkuun pari kiekkoa hahtuvalankaa ja yhden kerän sukkalankaa. Tavoitteena oli neuloa tyttömme tulevalle serkulle yhdet pienet hahtuvahousut (kestovaipan päälle laitettavat kosteutta imevät housut toim. huom)ja tytylle sukat. No, vähän toisin kävi. Mummi juoksi pikkuneidin perässä, joten minä sitten innostuin neulomaan vähän reippaammin.... Kun ei ollut kuin hahtuvaa mitä tehdä kun sukatkin oli jo valmiit niin tein sitten innoissani melkein 4:t hahtuvahousut. Älkää kysykö mihin tai kenelle, en tiedä ! Piti vain saada käsille näprättävää, enkä jaksanut alkaa laskemaan villapaitaan silmukoita, joten helppo ratkaisu oli testailla ruskovillan villahousumallit läpi. Nettikaveri Ionan vinkistä en tehnyt nelosmallia, vaan tuli sitten kahdet ykköset. Tai siis melkein. Ruskeiden kohdalla loppui lanka kesken.

Minulla ei ollut mökillä isoa neulaa eikä saumoihin tarvittavaa lankaa, joten kaikki housut jäivät hieman puolitiehen. Nyt on sitten monet lahkeet ja saumat tehtävänä. Kuvaa otettaessa olin jo ehtinyt kahteen ommella saumat, muut odottelevat vielä lahkeita, saumoja ja lankojen päättelyä -sitä tylsintä osaa. Saa nähdä kauan menee, että saan pöksyt loppuun. No, eipä tässä kiire ole kun Serkkukin on vielä masussa eikä hänkään välttämättä tarvitse kuin yhdet pöksyt- aikovat ensin vain kokeilla kestovaippailua.



Suraavat seuraavaksi aion siis lopetella nämä housut ja sitten tarkoitus olisi neuloa pikkuneidille toiset villasukat hieman paksummasta langasta (nuo sukat ovat nallea). Kuvassa oleva sukkamalli on ohuihin sukkiin ihan huippu. Kun päälläki on joustinneule, sukat istuvat hyvin eivätkä mene ruttuun pienessä kengässä. Paksumpiin lankoihin tuo malli ei oikein sovi kun on sitten kengässä liian paksu.

Sukkien jälkeen on tarkoitus aloittaa äidilleni 60-vuotis lahjaksi hohtavasta punaisesta kankaasta juhlajakkua. Saa nähdä osaanko tehdä sen yksin vai pitääkö odottaa syksyyn kun ompelukurssini alkaa.